De meest populaire pedicure behandelingenIedereen die ooit een professionele pedicure studio heeft bezocht of een mobiele pedicure service aan huis heeft besteld, zal deze gebeurtenis nooit meer willen missen. Voor voetverzorging is een pedicure een van de meest aangename ervaringen op het gebied van verzorging en biedt veel meer dan het verwijderen van eelt of het knippen van teennagels.

Voetenbad

Een zeer aangename behandeling is het ontspannende voetenbad, waarmee de pedicure normaal gesproken mee aanvangt. Door speciale badproducten wordt de hoornhuid verzacht, lost het eelt op en zijn de voeten voorbereid op de daar op volgende behandelingen. Ook de teennagels worden door de badproducten en door het lauwe water verzacht. Daardoor kan de pedicure de nagels veel gemakkelijk afknippen.Verwijdering van het eelt

Iets minder leuk dan het voetenbad is de verwijdering van het eelt. Deze behandeling is echter bijna onvermijdelijk, en daarmee behaalt de pedicure goede resultaten. Overtollig eelt wordt gevijld met een eelt vijl of een puimsteen. Veel klanten hebben snel last van een kriebelig gevoel aan de zolen en de voeten, vandaar dat de voetverzorgster of pedicure met tact om gaat met de gevoelige voeten.

Wie deze pedicurebehandeling niet wil ondergaan, kan er eventueel voor kiezen om het eelt te laten verwijderen met een zachte peeling. De peeling crème wordt aangebracht op de natte voeten en verwijdert dode huidcellen door zachtjes masserende en cirkelende bewegingen.

Nagels knippen

Voor een succesvolle pedicurebehandeling hoort ook het knippen en het polijsten teennagels. De professionele pedicure verkort je teennagels tot de juiste lengte en polijst boeken van een pedicure ze daarna zorgvuldig. Ze mogen niet langer zijn dan de teen zelf. Wie ronde teennagels wil hebben heeft een probleem, want teennagels worden om een bepaalde reden recht afgeknipt. De teennagels zouden anders gemakkelijk in de huid kunnen groeien, waardoor er pijnlijke ontstekingen kunnen ontstaan.

Voetmassage

Onder de meest populaire behandelingen van een pedicure zit zeker de laatste voetmassage. Je kunt kiezen uit verschillende oliën die verschillende effecten hebben.Met verkwikkende oliën zoals citroen-, kamfer- of eucalyptusolie zijn vermoeide voeten in een oogwenk fris, terwijl amandelolie, olijfolie of tarwekiemolie de voeten verzorgen en de huid aangenaam verzachten.

Lakken van de Nagels

Voor veel dames, behoort het lakken van de teennagels ook tot een onderdeel van de pedicurebehandeling. Daarvoor gebruikt de pedicure een hoogwaardige kwaliteitsnagellak, evenals een base- en top coat, zodat er geen verkleuringen aan de nagels ontstaan en de nagellak langer mooi blijft. Heel erg populair is de klassieke stijl, zoals French Manicure.

Write a comment

Comments: 0