Een laserontharing boeken

Om definitief van ontsierende haartjes op je lichaam af te komen, kun je een laserontharing overwegen. Met een laserontharing kunnen haartje die donkerder zijn dan jouw huid definitief worden verwijderd.

Waar wordt laserontharing op toegepast?
Laserontharing wordt daar toegepast waar ongewenste haartjes zitten, zoals op benen,rug,oksels en gezicht. De haartjes moeten wel pigment hebben en niet lichtblond, grijs of wit. Ze moeten dus makkelijk zichtbaar zijn op huid. Ook is het belangrijk dat de huid niet gebruind is door de zon of de zonnebank.


Door wie laat je een laserontharing doen?
Voor een laserontharing kun je terecht bij een laserspecialist, die werkzaam is in een lasercentrum of een laserinstituut. Omdat er meerdere behandelingen nodig zijn, is het raadzaam een laserinstituut in de buurt te zoeken.

Hoe werkt laserontharing?
Laserontharing gebeurt met behulp van laserlicht. Laserlicht komt uit een pistoolvormige laser met een speciale golflengte. De laser reageert op de pigemnten in het haar, waardoor het haar wordt verwarmd. Deze warmte straalt uit naar het haarzakje, waardoor het haarzakje compleet vernietigd wordt. Op deze manier kan er geen nieuw haar meer terug groeien en worden de achtergebleven haartjes na circa één tot anderhalve week definitief uitgestoten.

Hoe vaak moet je laserontharing herhalen?
Na 4 tot 6 behandelingen kun je zeggen dat het te behandelen gebied compleet is onthaard. Natuurlijk zijn er meerdere behandelingen nodig, omdat niet elke haarjte op je lichaam tegelijkertijd groeit. Voor een geslaagde laserontharing is het enorm belangrijk dat alle haarzakjes zijn verdwenen, zodat er geen nieuwe haartjes meer kunnen groeien. Laserontharing wordt om de zes tot acht weken herhaald.

Wat zijn de prijzen van laserontharing?
De prijzen per behandeling variëren vanaf € 80, tot €195, De ontharing van de bovenlip is het voordeligst en de bikinilijn is het duurst. Een vrouw kan bij de zorgverzekeraar een vergoeding ontvangen voor laserontharing in het gezicht.

Wat zijn de risico's verbonden aan laserontharing?
Om te beslissen of je niet overgevoelig bent voor laserontharing, wordt het eerst op jouw huid getest. Als na 3 weken de laserontharing op het proefgebied volgens de regels blijkt aan te slaan, kun je verder met de behandeling. Je huid zal in eerste instantie reageren op de behandeling met een soort kippenvel. Dit trekt na een paar uur weer weg.
Na een okselontharing te laten doen kun je een andere geur dan voorheen ruiken. Dit kun je tegengaan met tal van producten op natuurlijke basis.
In een enkel geval kan het zijn dat een laserontharing na een aantal jaar moet worden herhaald.

2minutes2book

Write a comment

Comments: 0