Bleken van tanden

Menigeen droomt van een stralende filmsterrenlach met prachtige glanzende witte tanden. Om dit resultaat te krijgen kun je je tanden bleken. Witte tanden staan mooier, verzorgder en geven je een jonge uitsraling. Bovendien geeft een stralend wit gebit je meer zelfvertrouwen wanneer je lacht. Heel goede redenen om je tanden te bleken.

Kan je gele tanden ook bleken?
Tanden kunnen vergelen door verschillende oorzaken. Thee,koffie,rode wijn en tabak zorgen ervoor dat je gebit vergeeld. Door azijn of citrusvruchten kan ook verkleuring aan je tanden ontstaan. Je tanden blijven dus witter wanneer je al deze voedingsmiddelen mijdt. Maar wat als je tanden geel zijn en je wilt je tanden laten bleken? Het belangrijkste is om eerst langs te gaan bij de tandarts om te bepalen dat je tanden wel geschikt zijn om te bleken. Buiten vergelen kunnen tanden ook doorzichtig worden. Het beste resultaat bekomt men door ondoorzichtige tanden te bleken.

tanden bleken ervaringenJe tanden zelf bleken of laten doen?
Als je naar je tanden hebt laten kijken door de tandarts, kan hij je zeggen of je je tanden kunt laten bleken. Om te voorkomen dat je tandglazuur wordt aangetast, is het belangrijk dat je het bleken van tanden alleen toepast op een gezond gebit. Met een tandenbleekkit of whitening tandpasta kun je thuis zelf je tanden bleken. Wil je het professioneel aanpakken, dan kan je terecht bij een schoonheidsspecialiste, een speciale bleekkliniek of gewoon bij je tandarts.

Er zijn twee methodes die door professionals worden toegepast.
• De eerste methode bestaat uit een gel en een bleeklamp.
• De tweede methode bestaat uit KTP-laser en een gel. De tandarts gebruikt hetzelfde bleekmiddel als die in de tandenbleekkit voor thuis.

Wat is de kostprijs van tanden bleken?
Afhankelijk van het merk varieert de prijs voor een whitening tandpasta van circa €1,50 tot €22,-. Voor een tandenbleekkit betaal je vanaf €50,- tot een paar honderd euro. Bij een schoonheidsspecialist varieert de prijs van €100,- tot €500,-. In een bleekkliniek zal je tussen de €100,- en €600,- kwijt zijn. En bij de tandarts betaal je tussen de €200,- en €600,-.

Behaalde resultaten bij de behandeling
Een bleekmiddel geeft natuurlijk een ander resultaat als wanneer je een whitening tandpasta gebruikt. Ook is er een enorm verschil in tandpasta's onderling. De ene tandpasta polijst en schuurt, terwijl de ander een wit laagje achterlaat. Schuren en polijsten zorgt voor aantasting van het tandglazuur, waardoor de verkleuring meer zichtbaar wordt.
Het kan gebeuren dat je zo erg gewend raakt aan je witte tanden, dat je je tanden te vaak laat bleken. Dan ontstaat er een blauwachtige glans op je tanden.

2minutes2book

Write a comment

Comments: 0